ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ о покретању поступка одређивања тарифних ставова за услуге дистрибуције електричне енергије и тарифних ставова за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко Дистрикту БиХ Штампа


Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК ) је независна институција Босне и Херцеговине, која дјелује у складу са принципима објективности, транспарент­ности и равноправности, и има јурисдикције и одговорности над пријеносом електричне енергије, операцијама пријеносног система и међународном трговином електричном енергијом, као и над производњом, дистрибу­цијом и снабдијевањем електричном енергијом у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине.

ДЕРК је на сједници одржаној 11. октобра 2017. године, утврдио да је захтјев који је поднијела регулисана компанија ЈП “Комунално Брчко” д.о.о. Брчко за одређивање тарифних ставова за услуге дистрибуције електричне енергије као и тарифних ставова за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко Дистрикту БиХ, комплетан.

Тарифни захтјев ће бити рјешаван у складу са критеријима наведеним у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Правилником о тарифном поступку, Методологији за одређивање тарифа за снабдијевање електричном енергијом у оквиру јавне услуге у Брчко Дистрикту БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ.

ДЕРК ће у разматрању захтјева у највећој могућој мјери поштовати основна начела која прописују да ће тарифе бити праведне и разумне, равноправне, утемељене на објективним критеријима, засноване на оправданим трошковима и одређене на транспарентан начин.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику до 31. октобра 2017. године остварити увид у комплетну поднијету документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђ. Михајловића 4, факс 035/302‑077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјев за одобрење тарифа доступан је на wеб страници ДЕРК-а www.derk.ba.


  •  Документе поднесене уз Захтјев можете преузети OВДЈЕ
Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје


ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ


Одлучујуће чињенице у поступку по тарифном захтјеву биће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у сриједу 15. новембра 2017. године,  у Сали за едукације Дирекције за финансије Брчко Дистрикта БиХ, са почетком у 11,00 сати.

Формалне расправе су отворене за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писмени захтјев ДЕРК-у до 31. октобра 2017. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифа, који је другачији од опћег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2020. Сва права придржана.