ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

 

Друштво Витол Адриатик д.о.о. Сарајево, заинтересирано је да и даље обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијело захтјев за издавање нове лиценце за исту дјелатност.

Друштво је уписано у регистар пословних субјеката Опћинског суда у Сарајеву под матичним бројем субјекта (МБС): 65-01-0730-15. Оснивач субјекта је: Аброил Холдинг Б.В. са регистрираним сједиштем у К.П. ван дер Манделелаан 130, 3062 МБ Роттердам, Постбус 1546-3000БМ Роттердам, Краљевина Холандија.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача у поступку издавања лиценце могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 22.12.2017. године. Статус умјешача може бити признат лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса.

Разгледање захтјева и других докумената може се обавити у просторијама ДЕРК-а до 22.12.2017. године, а до истог рока могу се упутити и писани коментари у вези са предметом поступка на адресу: Државна регулаторна комисија за електричну енергију, 75000 Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.