ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА АКТИВНОСТИ НЕЗАВИСНОГ ОПЕРАТОРА СИСТЕМА Штампа

Независни оператор система у Босни и Херцеговини (НОС БиХ) поднио је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање лиценце за активности независног оператора система.

Подносилац захтјева је власник седмогодишње лиценце за обављање исте дјелатности чије трајање истиче 11.7.2019. године.

НОС БиХ је основан у складу са Законом о оснивању Независног оператора система за пријеносни систем у Босни и Херцеговини ("Службени гласник БиХ", број 35/04) и његове дјелатности укључују управљање системом пријеноса, управљање балансним тржиштем и обезбјеђење системских и помоћних услуга уз координацију са сусједним регулаторним подручјима.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца захтјева да настави обављати исту дјелатност, у складу са критеријима, увјетима и стандардима прописаним законом и правилима ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 26.3.2019. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса за издавање лиценце.

Јавност има прилику до 26.3.2019. године остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.