ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФЕ ЗА РАД НЕЗАВИСНОГ ОПЕРАТОРА СИСТЕМА И ТАРИФА ЗА СИСТЕМСКУ И ПОМОЋНЕ УСЛУГЕ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинисаних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за рад независног оператора система и тарифе за системску и помоћне услуге.

Независном оператору система у Босни и Херцеговини, Сарајево, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, ће бити одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за рад регулисаног субјекта, те утврђене тарифе за системску услугу и помоћне услуге.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају општа начела о формирању тарифа и критеријуме наведене у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Методологији за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересоване да имају прилику до 22. новембра 2019. године остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа ће бити доступни на веб страници ДЕРК-а www.derk.ba.


Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку ће бити утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у понедјељак, 16. децембра 2019. године, са почетком у 13,00 сати, у Конгресној сали Хотела „Тузла“ у Тузли.

Формална расправа је отворена за јавност, али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересована да у својству умјешача учествују у тарифном поступку, укључујући и формалну јавну расправу морају доставити писане захтјеве ДЕРК-у до 22. новембра 2019. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од општег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.