ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ОПШТЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ Штампа


Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) обавјештава заинтересоване да је омогућен увид јавности у Нацрт правилника о интегритету и транспарентности велепродајног тржишта електричне енергије, који је ДЕРК утврдио 11. марта 2020. године.

Овим Правилником се у области електричне енергије врши транспозиција Уредбе (ЕУ) бр. 1227/2011 од 25. октобра 2011. године о интегритету и транспарентности велепродајног тржишта енергије, прилагођене правном оквиру Енергетске заједнице Одлуком Министарског савјета Енергетске заједнице број Д/2018/10/МЦ-ЕнЦ од 29. новембра 2018. године. Правилник успоставља правила за забрану малверзација које утичу на правилно функционисање велепродајног тржишта електричне енергије, и уређује надзор велепродајног тржишта електричне енергије.

Заинтересоване особе могу без накнаде добити припремљени Нацрт правилника у сједишту ДЕРК-а, или исти преузети у електронској форми са интернет странице www.derk.ba.

Усмени и писани коментари могу се дати на општој јавној расправи, која ће, због ванредних околности узрокованих пандемијом корона вируса, бити одржана уз коришћење интернет комуникационе платформе у четвртак 7. маја 2020. године у 11,00 сати. Позивају се заинтересована лица да до 6. маја 2020. године на имејл адресу ДЕРК-а Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели доставе пријаву за учешће на расправи. На основу поднесених пријава ДЕРК ће учесницима доставити упутства у вези коришћења интернет комуникационе платформе.

Државна регулаторна комисија за електричну енергију ће у разматрање узети и писане коментаре који на њену адресу буду достављени до 8. маја 2020. године.

[Додатне информације о активностима у припреми Нацрта правилника доступне су на интернет страници ДЕРК-а, у дијелу који носи наслов REMIT http://www.derk.ba/remit.]

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.