ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа


Друштво са ограниченом одговорношћу за производњу електричне енергије и производњу, прераду, транспорт и трговину угљем “ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари” д.о.о. Станари, поднијело је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом.

Друштво је регистрирано по Рјешењу Окружног привредног суда у Добоју број 1444/5 од 10. 2. 2005. Оснивач субјекта је: ЕФТ Интернатионал Инвестментс Холдингс Лимитед, Фоуртх флоор, 167 Флеет Стреет, Лондон, Енгланд ЕЦ4А 2ЕА, Унитед Кингдом, Цомпанy Но. 7425887. Подноситељ захтјева је од 1. новембра 2015. године лиценциран за обављање дјелатности међународне трговине, а актуелна петогодишња лиценца истиче 31. 10. 2022. године.

Подноситељ захтјева за лиценцу је дужан доказати да испуњава све критерије и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подноситеља да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинираном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у Увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Еуропске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Особе заинтересиране за стјецање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 8. 7. 2022. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинирана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.