ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗМЈЕНА И ДОПУНА ТАРИФНЕ МЕТОДОЛОГИЈЕ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) у свом раду континуисано прати и подупире процес развоја тржишта електричне енергије у Босни и Херцеговини. Сигуран и поуздан рад електроенергетског система, уз постојање функционалног начина пружања помоћних услуга, је основни предуслов за даљњи развој тржишта и квалитетно снабдијевање купаца електричне енергије. Ефикасно балансно тржиште мора се заснивати на транспарентним односима између свих учесника на тржишту електричне енергије.

Анализирајући досадашњи рад балансног тржишта у Босни и Херцеговини, те развој енергетских прописа Европске уније који путем механизама Енергетске заједнице постају обавезујући и за БиХ, ДЕРК процјењује да постоје оправдани разлози за његово унапређење. У том циљу је ДЕРК на сједници одржаној 28. јула 2021. године утврдио Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију даје

ОБАВЈЕШТЕЊЕ
О ОДРЖАВАЊУ ОПШТЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге даје се на увид јавности у циљу прикупљања примједби, коментара и мишљења заинтересованих лица, а у сврху побољшања текста.

Заинтересована лица могу без накнаде добити Нацрт одлуке у сједишту ДЕРК-а у (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II) или исти преузети у електронској форми са интернет странице www.derk.ba. Усмени и писани коментари могу се дати на општој јавној расправи која ће се одржати у уторак 7. септембра 2021. године, са почетком у 11,00 сати, путем интернет комуникацијске платформе. Општој јавној расправи могу присуствовати сва заинтересована лица, без посебних ограничења осим у погледу трајања излагања коментара, а чији захтјев за учешће буде достављен ДЕРК-у до дана који претходи одржавању расправе.

Писани коментари могу се упутити на адресе ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, телефакс 035 302077, е-mail Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 8. септембра 2021. године.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.